Formació / Materials

Formació
TALLERS DE TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ

Aquests tallers es construeixen amb la intenció d'acostar algunes de les tècniques de recerca pròpies de l'antropologia als estudiants. A través de dinàmiques i grups de treball, es busca oferir eines conceptuals i metodològiques que puguin servir-los a l'hora d'engegar i desenvolupar les seves treballs de recerca.


Persones destinatàries: tots els públics Durada: 5 sessions d’una hora.

TALLER DE GÈNERE

Mitjançant dinàmiques, exercicis pràctics i manipulació de materials explorem en aquest taller les diferents idees que conformen l'imaginari d'allò "femení" i allò "masculí" per tal de ser més lliures de fer  tot allò que ens agrada sense passar vergonya o pensar que no som normals.


Persones destinatàries: tots els públics     Durada: 1h 30m

TALLER DE GÈNERE, IDENTITAT I RACISME

A través de la teoria de la interseccionalitat veurem on ens situem a nivell individual dins un sistema que discrimina i privilegia a les persones segons el gènere, la sexualitat, la classe social, la religió o  les capacitats físiques. Posarem especial atenció al racisme i analitzarem d'on ve i com ens atravessa, discrimina i privilegia en el nostre dia a dia.


Persones destinatàries: tots els públics Durada: 2 sessions de 1h 30m.

TALLERS D'INTRODUCCIÓ A L'ANTROPOLOGIA

En aquest cicle de tallers volem donar a conèixer la disciplina antropològica i com ens pot ajudar a entendre el món que ens envolta. Ens acostem a la diversitat cultural  a través de les tradicions per desprès reflexionar sobre la manera en què els prejudicis i els estereotips impacten en els nostres pensaments.


Persones destinatàries: tots els públics Durada: 5 sessions d’una hora.

TALLER DE CONFLICTES CULTURALS

Aquest taller té com a objectiu aprofundir en les estratègies que utilitzem quan ens trobem davant d'això que nomenen “conflictes culturals”. Amb la finalitat de mirar-nos cap a dins, intentarem respondre preguntes com: som conscients de les nostres diferències culturals? com les tractem? Des d'on?


Persones destinatàries: tots els públics Durada: 1h 30m.

TALLERS DE PATRIMONI I COLONIALISME

Si has fet la ruta antropològica Barcelona, ciutat de negrers? i t'has quedat amb ganes de saber més sobre la influència del colonialisme a l'espai públic i privat et convidem a participar en aquests tallers on podràs reflexionar-hi a través de treballar conceptes com patrimoni, colonialitat i interculturalitat i dinàmiques pràctiques com el mapeig dels punts on existeix patrimoni colonial del passat i el present a la ciutat de Barcelona.


Persones destinatàries: tots els públics  Durada: 4 sessions d’una hora.

Materials
TRAJECTÒRIES. GUIA DE LES MOBILITATS INFANTILS A L’ESCOLA

Presentem “TRAJECTÒRIES”, una guia educativa que dona a conèixer les mobilitats infantils a l’escola. La guia divulga els resultats d’una recerca realitzada per en Miquel Martorell, està il·lustrada per l’Ariadna Ramis i compta amb el suport de l’Associació Antropologies.

Migracions, desnonaments, viatges, canvis d’escola... Què tenen a veure aquests fenòmens i de quina manera es manifesten a l’escola? A través de set històries narrades en primera persona, els i les protagonistes de les mobilitats infantils expliquen les seves experiències, somnis i reptes.

La guia presenta vuit propostes d’activitats per treballar les mobilitats infantils a l’aula. Es tracta de tallers, dinàmiques i projectes de diferents durades i for­mats, que pretenen posar el fenomen sobre la taula i acompanyar els infants que viuen experiències de mobilitat.


Objectius de la guia:

  • Informar i conscienciar sobre el fenomen de les mo­bilitats infantils.
  • Presentar les implicacions pràctiques de les mobi­litats infantils a les escoles, plantejant reflexions que posin el fenomen sobre la taula i que facilitin inter­vencions inclusives.
  • Compartir recursos, idees i propostes per treballar el fenomen a l’aula i millorar l’acompanyament de l’alumnat amb diferents trajectòries de (im)mobilitat.

Aportacions de la guia:

  • Transferència de coneixement per a la comuni­tat educativa basada en la recerca.
  • Eina divulgativa per conèixer i reflexionar, per obrir debats i fer preguntes que permetin Plantejar canvis a l’escola (i més enllà).
  • Granet de sorra per a una educació inclusiva, transformadora i justa.

Consulta aquí la guia