ARXIU
Arxiu
VIATGE AL NORTE: EL CAMINO REAL DESDE LA TIERRA DE LOS TAMPACHOA AL PUEBLO QUEMADO DE LAS CIENAGUITAS
Conferència en la qual el Professor Hilario Romero, New Mexican Mestís (Spanish/Basque/Jicarilla Apatxe/Ute), antic Historiador de l'estat i educador en diferents institucions universitàries a l'estat de Nou Mexico, segueix el recorregut cultural, històric i geogràfic del tram nord del 'Camino Real de la Tierra Adentro', des de la actual frontera de Mexic amb els EUA, fins a l'interior de l'estat de Colorado.
>Fes clic aquí per veure el cartel
EL MALESTAR EN LA CULTURA. DIÁLOGO ABIERTO SOBRE EL PAPEL DE LO SOCIOCULTURAL EN LA SALUD MENTAL INDIVIDUAL Y COLECTIVA
En un contexto local en el que la salud mental se sitúa en las periferias del sistema de bienestar social, y en donde, a su vez, los servicios sanitarios advierten una profusión y reiteración de la experiencia psicosomática, resulta relevante analizar el papel que juegan nuestras propias concepciones, dinámicas e instituciones sociales en el cultivo de situaciones asociadas al malestar y la enfermedad. Cuestionando presuntos abismos teóricos y metodológicos entre los campos de la antropología y la psicología, este diálogo, cuyo título hace alusión al octogenario ensayo de Sigmund Freud, pretende ser un punto de encuentro entre ambos, tomando como punto de partida la común premisa de que nuestra subjetividad es y se construye en relación con el entorno.
>Fes clic aquí per veure el cartel
PROJECTE "ANTROPOLOGIA EN SERIE/O"
Connectant escenes de sèries de TV amb cites d’antropòlegs/logues, busquem difondre el treball d’autors/res clàssics/ques d’una manera propera i il·lustrada.
CINEFÒRUM "DESCUBRIMENT NO: CONQUESTA"
En aquesta primera edició hem seleccionat llarg metratges (4) que aborden quatre moments específics del primer segle de presència espanyola al continent americà i que, al nostre entendre, informen de les lluites d'idees que es van produir en el bàndol conqueridor a partir del primer contacte.
>Fes clic aquí per veure el cartel
II SEGONA MOSTRA D'ANTROPOLOGIA VISUAL
Projecció de curtmetratges realitzats a diversos contextos geogràfics, que exploren diferents aplicacions de la mirada antropològica en el camp (audio)visual.
>Fes clic aquí per veure el cartel
COMUNICACIONS D'INTEGRANTS D'ASSOCIACIÓ ANTROPOLOGIES EN EL II CONGRÉS INTERNACIONAL D'ANTROPOLOGIA AIBR
Presentacions de recerques fetes i en curs per part de integrants d’Associació Antropologies dins dels eixos temàtics del patrimoni, les migracions, la religió i l’estudi de l’islamofobia.
>Fes clic aquí per veure el cartel
DIFUSIÓ DE L'ANTROPOLOGIA EN ESPAIS NO ACADÈMICS
L'objectiu d'aquesta activitat és visibilizar i reflexionar col·lectivament sobre la pràctica antropològica actual, la seva difusió i usos possibles, a través del relat de diverses experiències que esdevenen fora de l'acadèmia.
>Fes clic aquí per veure el cartel
PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL "INTERSEXION"
Documental dirigit per Grant Lahood (Nova Zelanda), en el qual es recorren històries de vida, experiències i reflexions de persones intersexuals entorn a ser intersexuals. Activitat organitzada dins del marc de la 1a Setmana de l’Antropologia.
>Fes clic aquí per veure el cartel
EXPERIÈNCIES ETNOGRÀFIQUES AL VOLTANT DE LA NORMALITAT (I ALTRES VIOLÈNCIES QUOTIDIANES)
Presentació de quatre experiències de recerca enfocades en el pes i la influència de la norma, i en el trencament d’aquesta entès com una lluita compartida. Activitat organitzada dins del marc de la 1a Setmana de l’Antropologia.
>Fes clic aquí per veure el cartel
XERRADA "LA PERSPECTIVA ANTROPOLÒGICA I EL MÈTODE ETNOGRÀFIC A L'EDUCACIÓ SECUNDARIA
Debat sobre el paper que té la perspectiva antropològica en les seves propostes, tant a l'hora de donar compte de les diverses i complexes realitats que ens envolten com a l'hora de proposar formes socialment conscients d'enfocar l'aprenentatge.
I MOSTRA D'ANTROPOLOGIA VISUAL
Projecció d'una sèrie de vídeos que ens van apropar a la (polifacètica) idea d'antropologia visual, on, a més a més, vam comptar amb la presència d'algunes/uns de les/dels seves/us realitzadores/s per a què ens expliquessin les motivacions i els processos de treball que envolten els seus projectes.
SEMINARI "VIDES EXCLOSES"
El mètode biogràfic en els estudis sobre marginació social. Organitzat per GRECS i Associació Antropologies.
>Fes clic aquí per veure el cartel
FEM UN TÉ? ESPAI DE TROBADA PER COMPARTIR EXPERIÈNCIES I PROJECTES
Fem un te? Espai de trobada per compartir experiències i projectes. Parlem de racismes i microracismes, amb la col·laboració de la Xarxa Antirumors de Barcelona i l’Associació antiracista de mares blanques amb fills negres.
>Fes clic aquí per veure el cartel
CÀPSULES DE FORMACIÓ SOBRE DIVERSITAT I CULTURES
Dins del monogràfic organitzat per l'Escola lliure El Sol: "Diversitats, Cultures i Educació", hem participat en la dinamització de la càpsula formativa sobre teories decolonials actuals i la perspectiva analítica i metodològica de la Interseccionalitat.
>Fes clic aquí per veure el cartel
ACTIVA'T PER FER VISIBLES LES DESIGUALTATS SOCIALS EN SALUT!
Programa d'Aprenentatge Servei (ApS) en col·laboración amb Metges del Món i l’Universitat de Barcelona per coneixer les desigualtats que pateixen diferents col•lectius en l’àmbit de la salut.
>Fes clic aquí per veure el cartel
RUTA ANTROPOLÒGICA: LA BARCELONA MARROQUINA
Aproximació antropològica a la vida quotidiana i els rituals dels veïns i veïnes del Raval d’origen marroquí. En col·laboració amb l’associació Euroarab i l’Espai Avinyó.
A QUÈ ENS REFERIM QUAN PARLEM DE CONFLICTES CULTURALS?
Col·loquis sobre la noció de “conflicte cultural”, la desigualtat de poders i les propostes metodològiques emergents en matèria de convivència intercultural.
>Fes clic aquí per veure el cartel
XARXES SOCIALS: NOVES FORMES D'ENTENDRE I FER SERVIR INTERNET
Cicle de col·loquis sobre la influència que tenen les xarxes socials digitals en la nostra realitat individual, social, econòmica i política.
>Fes clic aquí per veure el cartel
FACILITACIÓ DE GRUP DE DISCUSSIÓ DINS LA JORNADA "NUSOS"
Facilitació de grup de discussió dins la jornada “Nusos”. Projecte intercol·lectiu, enfocat en la creació de xarxes d’aliances entre diferents moviments socials dels eixos dels feminismes, la diversitat sexual, afectiva i de gènere, i la lluita antiracista.
PARTICIPACIÓ EN LA PRESENTACIÓ DEL CURTMETRATGE "HISTORIA DE MUCH@S", SOBRE LA PROBLEMÀTICA DE L'ASSETJAMENT ESCOLAR
Acte public realitzat al Centre Civic Zona Nord, organitzat per l’iniciativa de edu-comunicació El Parlante.
CONTRIBUCIÓ AL DEBAT PROPOSAT PER GLOBAL VISUAL CULTURES, EDITAT PER ANTONELLA MEDICI, TITULAT "UTOPÍAS POSTCOLONIALES"
Juntament amb altres autores, Associació Antropologies participa del debat amb un article escrit expressament per a l’ocasió, basant-se en una acció creada i organitzada per nosaltres, la ruta antropològica “Barcelona, Ciutat de negrers?”.
TALLER SOBRE ASSETJAMENT ESCOLAR LGTBIQ+FÒBIC
Taller de sensibilització i analisi de l’assetjament escolar LGBT+fòbic, dirigit al grup del projecte Ciutat Esperança (Ciutat Meridiana) —coordinat per l’iniciativa de edu-comunicació El Parlante— en el marc de la producció del curtmetratge “Historia de much@s”.
TALLER DIDÀCTIC SOBRE DISCURSOS D'ODI I XARXES SOCIALS
Taller de sensibilització, dirigit a usuaris de Teb: Associació per a Joves, sobre les diverses cares dels discursos d’odi a les xarxes socials i el seu impacte en la vida offline. Activitat realitzada en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l’ESRU (European Social Research Unit), dins del marc del projecte PRISM (Preventing, Redressing and Inhibiting Hate Speech in New Media).
>Fes clic aquí per veure el cartel